Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه‌ای است تمام نما از رویداد‌های اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه‌های تاریخی بسیاری از واقعیت‌های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نوزدهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



۱۹ فروردین ۱۳۱۱، هیات وزیران قانونی تصویب کردند که براساس آن مقرر شد واحد «قران» پول ایران به ریال تبدیل شود.   ۱۹ فروردین ۱۳۲۳، پیمان بازرگانی عمده ایران و امریکا که زمینه ساز نفوذ اقتصادی امریکا در ایران بود، توسط احمد قوام ـ. قوام السلطنه ـ. نخست وزیر وقت به امضأ رسید.   ۱۹ فروردین ۱۳۳۰، جمعی از صادرکنندگان پشم با صدور دست‌نوشته‌ای به دولت، اعتراض خود به دولت را در ممنوعیت صادرات پشم اعلام کرده و خواستار رسیدگی فوری به آن شدند.   ۱۹ فروردین ۱۳۵۲، نخستین قرارداد بازرگانی عمده میان ایران و چین به امضا رسید.   ۱۹ فروردین ۱۳۵۸، سخنگوی دولت موقت اعلام کرد بیش از یک هزار قرارداد بین ایران و آمریکا وجود دارد که بیشتر آن‌ها نظامی است و لغو یکجانبه آن‌ها تنها سبب بلوکه شدن میلیون‌ها دلار سرمایه ایران در آمریکا خواهد شد.   ۱۹ فروردین ۱۳۶۷، انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد. این مجلس در هفتم خرداد۱۳۶۷ آغاز به کار کرد و تا ششم خرداد سال ۱۳۷۱ ادامه یافت.   ۱۹ فروردین ۱۳۹۰، در آستانه اجرای فاز دوم قانون یارانه‌ها و اصلاح مجدد قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین، ستاد هدفمندی یارانه‌ها تازه‌ترین مصوبه خود برای آزاد‌سازی نرخ بنزین هواپیما‌های ایرانی برای پرواز‌های خارجی را ابلاغ کرد. مصوبه‌ای که بر اساس آن، قیمت بنزین آن دسته از هواپیما‌های ایرلاین ایرانی که به خارج از کشور پرواز می‌کنند، از ۴۰۰ تومان در هر لیتر به ۱۱۴۳ تومان افزایش یافت. ابلاغ این مصوبه با اعتراض و انتقاد شرکت‌های هواپیمایی داخلی همراه شده است.   ۱۹ فروردین ۱۳۹۲، مارگارت تاچر، نخست وزیر پیشین بریتانیا که به بانوی آهنین مشهور بود، در سن ۸۷ سالگی از دنیا رفت. او نخستین و تنها نخست وزیر زن تاریخ بریتانیا به شمار می‌رود.   ۱۹ فروردین ۱۳۹۳، وزیر رفاه اجتماعی از «برنامه مهم دولت» برای افرادی که ماهانه کمتر از ۶۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند، خبر داد. علی ربیعی در آستانه اجرای فاز دوم هدفمندی، برخی از جزئیات این «برنامه مهم» را ویژه افرادی دانست که حداقل معادل قانون کار یا کمتر از دریافت می‌کنند. گفته می‌شد افزایش یارانه نقدی این گروه درآمدی از جمله این برنامه هاست.   ۱۹ فروردین ۱۳۹۴، پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ما اعتقاد نداریم با کاهش تورم باید نرخ سود بانکی سریع و شوک‌گونه پایین بیاید، در عین حال گفت: نرخ سود سپرده‌ها هم به آرامی کاهش پیدا خواهد کرد.   ۱۹ فروردین ۱۳۹۵، بابک زنجانی، متهم اصلی پرونده نفتی در تازه‌ترین اقدام خود و به منظور جبران خسارت و تسویه بدهی، فهرست اموال خارجی را خود به همراه یک وکالت بلاعزل به شرکت نفت داد.   ۱۹ فروردین ۱۳۹۶، امیدعلی پارسا رئیس مرکز آمار از برنامه برای تغییر سال پایه رشد اقتصادی به ۹۰ و تورم به ۹۵ خبر داد و گفت: هم مرکز آمار و هم بانک مرکزی این تغییر را به صورت مشترک انجام می‌دهند؛ اما یگانه مرجع رسمی ارائه آمار مرکز آمار است.   ۱۹ فروردین ۱۳۹۷، بانک مرکزی تخصیص ارز به دانشجویان آزاد در خارج از کشور را از فهرست دریافت‌کنندگان ارز رسمی حذف کرد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران رویدادهای اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۲۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران می‌تواند میزبان خوبی برای قهرمانی آسیا باشد


به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، عبدالحلیم قادر دبیرکل فدراسیون جهانی و رئیس کنفدراسیون سپک‌تاکرا آسیا از چند روز گذشته به ایران آمده است تا شرایط برگزاری مسابقات زیر ۲۳ سال قهرمانی آسیا در مورد ارزیابی قرار دهد.

نشست خبری عبدالحلیم قادر امروز با حضور نصرالله پریچهره، سرپرست فدراسیون انجمن‌های ورزشی و سهراب آزاد رییس انجمن سپک تاکرا در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد.

عبدالحلیم قادر اظهار داشت: به ایران آمدم که با وزیر ورزش و جوانان ایران ملاقات داشته باشم و با او گفتگو کنم. وزیر ورزش برخورد خیلی خوبی با من داشت و هیچ وقت میزبانی مسئولین را از یاد نمی‌برم. در ملاقاتم با وزیر در مورد پیشرفت سپک‌تاکرا در جهان و ایران صحبت کردیم. با حضور سهراب آزاد این رشته پیشرفت زیادی داشته و معتقدم تیم ملی ایران موفق خواهد شد.

وی افزود: وزیر ورزش قول حمایت از برگزاری مسابقات قهرمانی امید‌های آسیا در تهران را داد و این نخستین بار است که چنین رویدادی را برگزار خواهیم کرد. ۱۲ کشور آماده شرکت در این رویداد هستند و ایران به عنوان یک کشور امن، این مسابقات را به خوبی برگزار خواهد کرد.

عبدالحلیم قادر که رئیس کنفدراسیون سپک‌تاکرای آسیا را نیز برعهده دارد، افزود: با وزیر ورزش ایران در مورد تاسیس آکادمی بین‌المللی صحبت کردم. در چنین آکادمی می‌شود دوره‌های مربیگری، داوری و مدیریت بین‌المللی برگزار کنیم. اگر این رشته قرار است تحت پوشش کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) قرار گیرد باید باید اعضای آن نیز در سطوح مختلف بین‌المللی حضور داشته باشند که این روند با تاسیس آکادمی در ایران بسیار سرعت می‌گیرد.

آزاد: سپک‌تاکرای ایران جایگاه ویژه‌ای در سطح بین‌المللی دارد.

وی ادامه داد: در بازدید از امکانات ایران، خواستار گسترش سیستم مدیریتی این رشته در ایران شدم. نکته بعدی در بازدید‌های من این بود که حضور بانوان ایرانی با حجاب اسلامی در عرصه‌های بین‌المللی هیچ منعی ندارد. یک وکیل بین‌المللی نیز از ایران به پیشنهاد سهراب آزاد، رئیس انجمن سپک‌تاکرا انتخاب کردیم که به زودی حکم انتصاب او را نیز صادر می‌کنیم.

عبدالحلیم قادر با تاکید بر کمک به ایران برای میزبانی از نخستین دوره مسابقات زیر ۲۳ سال قهرمانی آسیا، خاطرنشان کرد: فدراسیون جهانی ۵۰ هزار دلار به همراه امکانات به ایران کمک کرد. این مسابقات در جهت گسترش سپک‌تاکرا در جهان است و هر کاری از دستمان برآید برای برگزاری این مسابقات انجام خواهیم داد.

وی درباره توسعه سپک‌تاکرا در مدارس گفت: از سهراب آزاد خواستم که این رشته را در مدارس گسترش و یک برنامه مدون ۱۰ ساله ارائه دهند. برای چنین کاری تعداد زیادی مربی و تجهیزات لازم است؛ حدود ۵۰۰ توپ به ایران خواهیم فرستاد، اما کافی نیست و تهیه تعداد بیشتری توپ به هزینه بیشتری نیاز دارد. به همین دلیل قرار است کارخانه ساخت توپ را با کمک شریک‌های تایلندی در ایران راه‌اندازی کنیم که هم هزینه‌ها کم شود و هم درآمدزایی برای فدراسیون داشته باشد.

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های قرآنی دانشجویی به ۱۰ برابر هم برسد کافی نیست
  • افتتاح آرش مال نقطه عطف توسعه تجاری فرهنگی منطقه آزاد انزلی
  • ایران می‌تواند میزبان خوبی برای قهرمانی آسیا باشد
  • همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران آغاز شد
  • رویداد «صدرا» بهترین فرصت برای تبادل اندیشه‌ دانشجویان و صاحبان صنایع است
  • گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران/مسکن چقدر گران شد؟
  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • جهش قیمت مسکن در تهران / یک متر خانه ۸۱۶.۳ میلیون تومان!
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند