Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-09@05:03:56 GMT

تصویب کلیات تبدیل ریال به تومان

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۲۷۲۶۳

‍‍‍‍‍‍

نمایندگان مجلس، کلیات تبدیل واحد پول کشور از ریال به تومان را تصویب کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در جلسه علنی امروز مجلس، نمایندگان با کلیات لایحه یک فوریتی اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که بر اساس آن ۴ صفر از پول ملی حذف می‌شود موافقت کردند.

این لایحه مشتمل بر یک ماده و پنج تبصره است و نمایندگان وارد بررسی جزئیات آن شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در جریان بررسی این موضوع، محمود بهمنی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: واحد پول ما ریال و واحد پول ریز ما دینار است که این واحد‌ها مربوط به ۵۰ سال قبل است و عملاً از گردونه خارج شده‌اند.

وی با بیان اینکه ما باید فوراً برای پول خود واحدی را تعیین کنیم، گفت: با توجه به تحریم‌ها، قیمت‌های ما بسیار رشد داشته، اما اسکناس ما متناسب با این موضوع افزایش نیافته و بر این اساس لازم است که این لایحه تصویب شود.

در ادامه جلسه سید تقی کبیری در مخالفت با کلیات لایحه یک فوریتی اصلاح قانون پولی و بانکی کشور، گفت: این موضوع در دولت‌های مختلف مطرح شده و ضرورتی ندارد که در شرایط فعلی به صورت فوریت‌دار مورد بررسی قرار گیرد چرا که تغییر واحد پول، اولویت اصلی کشور نیست.

وی ادامه داد: در راستای این تغییر، هزینه‌های زائد و زیادی به وجود خواهد آمد چرا که چاپ اسکناس و سکه جدید و تغییر در نرم‌افزار‌های کلیه سیستم‌های بانکی و مالی، هزینه زیادی به دنبال خواهد داشت و با وضعیتی که بودجه کشور دارد، ما نباید هزینه اضافی روی دوش دولت بگذاریم.
همچنین مهرداد لاهوتی در مخالفت با این موضوع گفت: ارائه این لایحه اتفاق جدیدی نیست، دولت قبل هم این لایحه را ارائه داد و ما باید زمانی این لایحه را به تصویب برسانیم که کشور ثبات اقتصادی داشته باشد.
وی ادامه داد: در شرایط سخت اقتصادی نمی‌توان این اقدام را انجام داد و نظر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هم این است که در این شرایط سخت اقتصادی معلوم نیست که حذف چهار صفر از پول ملی، اوضاع اقتصادی را بهتر یا بدتر می‌کند؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتظار مردم آن است که قیمت‌ها ارزان شود، اما قطعاً با این مصوبه، شاهد تأثیرات اقتصادی جدیدی در زندگی مردم خواهیم بود.

در ادامه جلسه، نادر قاضی‌پور نیز در مخالفت با کلیات لایحه مذکور، گفت: حذف چهار صفر از پول ملی به حل تورم و مشکلات اقتصادی کشور کمکی نمی‌کند.

وی تأکید کرد: با بازی با اعداد نمی‌توان مشکل تورم را حل کرد و ما باید اجازه دهیم که این موضوع را مجلس یازدهم در فرصت کافی مورد بررسی قرار دهد.

در مقابل جمعی از نمایندگان در موافقت با کلیات لایحه مذکور صحبت کردند که علی بختیار در این باره، گفت: برای اصلاح اقتصادی کشور در وهله اول باید دست به اصلاحات پولی و اصلاح نظام بانکی زد و این اقدام هم در همین راستا انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: حذف چهار صفر از پول ملی قطعاً در کوتاه‌مدت مفید خواهد بود و تأثیرات مثبت خود را نشان می‌دهد و از سوی دیگر، تسهیل محاسبات را به دنبال خواهد داشت.

همچنین سدیف بدری در موافقت با موضوع مذکور، گفت: این مصوبه قطعاً تأثیری روی قیمت‌ها نخواهد داشت، صرفاً باعث تسهیل محاسبات می‌شود و مخالفان این لایحه نیز صرفاً درباره زمان بررسی این لایحه مخالفت داشتند، اما درباره محتوای آن، کسی مخالف نبود.

در ادامه جلسه، محمدرضا صباغیان در موافقت با لایحه مذکور اظهار داشت: ارزش پول ما امروز بسیار کاهش یافته است و امروز کسی از دینار و ریال استفاده نمی‌کند.

وی گفت: این واحد‌های پول بسیار بی‌ارزش شده به‌گونه‌ای که هزینه‌های چاپ پول ارزش بیشتری از خود پول دارد و هزینه‌های بیشتر در بر خواهد داشت.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: کلیات لایحه صفر از پول ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۷۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی

نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی با حضور معاون اول رییس‌جمهور با هدف بررسی وضعیت سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم برگزار شد.

به گزارش مشرق، روز گذشته نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی با حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور و رئیس کل بانک‌مرکزی برگزار شد؛ هدف از برگزاری این نشست بررسی وضعیت سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم در مجموعه بخش‌های اقتصادی کشور بود.

در این نشست اعضای کمیسیون اقتصادی، بانک مرکزی، مخبر معاون اول رئیس جمهور و حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور حضور داشتند و در مورد شرایط اقتصادی کشور و پیامدهای مرتبط با انتقال سیاست‌های ارزی در طول ۲ سال اخیر به بیان نکاتی پرداختند.

همچنین ضمن بررسی شاخص‌های مثبت همانند نرخ رشد و نرخ تورم و نقدینگی به اهم مشکلات مربوط به سیاست‌ها اشاره کردند.

در این نشست وضعیت تراز تجاری، افزایش نرخ تورم کالاهای اساسی و غیر اساسی، قاچاق، وضعیت تولید کالاهای اساسی در داخل کشور و شاخص سرانه مصرف واردات کالاهای اساسی مطرح شد.

همچنین در این جلسه، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجموعه بسته پیشنهادی کمیسیون را به معاون اول رئیس جمهور تقدیم و بیان کرد که ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

فرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه توضیحات مربوط با شاخص‌های کلان اقتصادی و اثرات مثبت آن در اقتصاد کشور را توضیح داد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافقات خوب این کمیسیون با معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح سیاست‌های ارزی جهت ارتقای توانمندی اقتصادی کشور خبر داد و گفت: ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

پیش از این، پورابراهیمی در نامه‌ای به رئیس جمهور ضمن تبیین مشکلات در رابطه با پیامدهای ارزی دولت در سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، پیشنهاداتی را مطرح کرده بود.

دیگر خبرها

  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی به کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
  • جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر
  • کلیات طرح تقاطع غیر همسطح آیت الله طالقانی شهرکرد تصویب شد
  • اعطای تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی به کسب و کار‌های سکو‌های داخلی
  • اعطای تسهیلات ۵۰۰ میلیونی به کسب و کار‌های فعال در سکو‌های داخلی
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده