Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی رئیس پور گفت: باید توجه داشت که در شرایط کنونی حذف صفر از پول ملی می تواند فرصت دستیابی به شرایط بهتری اقتصادی را از ما بگیرد و تنها یک اقدام باطل محسوب می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی رئیس پور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان در ارتباط با تاثیر حذف صفر بر اقتصاد کشور به خبرنگار راه آرمان گفت: مسئله حذف تعدادی صفر از پول کشورها، مسئله جدیدی نیست، تجربه ای است که پیش از این در کشورهای مختلف انجام شده اما  کمی زود است که انتظار داشته باشیم اجرای این طرح در کشور ما هم مطابق با برخی کشورهای دیگر، اتفاقات مثبتی را به ارمغان آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تاکنون ۵۰ کشور اجزای اسمی پول ملی خود را تغییر داده اند، برخی کشورها نوع پول را تغییر داده اند، برخی دیگر اقدام به حذف صفر از پول ملی خود کرده اند و بعضی دیگر هم نام پول خود را تغییر داده اند.

آسان شدن زندگی هدف اصلی دستکاری اجزای پول ملی

دکترای بخش عمومی گرایش مالی و بودجه ابراز کرد: عمدهای از این کشورها به توصیه ها صندوق بین المللی پول این تغییرات را انجام داده اند، شعار صندوق بین المللی پول برای دستکاری اجزای اسمی پول کشورها، آسان شدن زندگی است.

رئیس پور بیان کرد: به عبارت دیگر این صندوق معتقد است که برخی حساب و کتاب ها، زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است به عنوان مثال بیان قیمت یک خودرو با مبلغ یک میلیارد تومان در اذهان عمومی از نظر روانی، باری سنگین و هجمه روانی تورمی را ایجاد می کند.

وی یادآور شد: زمانی که ماشین یک میلیارد تومانی در جامعه با قیمت یک میلیون خرید و فروش شود قطعا بار روانی تورمی کاهش می یابد و همین امر مورد تاکید طرفداران حذف چند صفر از پول ملی است.

این کارشناس اقتصادی مطرح کرد: کشورهای زیادی از جمله ترکیه تجربه حذف صفر از پول ملی را داشتند، در سال ۲۰۰۵ میلادی ترکیه ۶ صفر را از پول ملی خود حذف کرد و این اقدام تبعات مثبتی برای اقتصاد این کشور به دنبال داشت.

حذف صفر از پول ملی آخرین گام اصلاحات اقتصادی در ترکیه

رئیس پور اذعان کرد: ترکیه در شرایطی اقدام به حذف این صفرها از پول ملی کرد که نزدیک به ۲ دهه برای دستیابی به ثبات اقتصادی تلاش کرده بود و در آخرین گام اصلاحات اقتصادی، برای حفظ حیثیت و اعتبار خود اقدام به حذف ۶ صفر از پول ملی کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان ادامه داد: در اواخر دهه ۸۰ میلادی دلار آمریکا در ترکیه حدود هزار و ۴۰۰ لیر قدیم بود و در سال ۲۰۰۳  پیش از حذف صفرها از پول ملی این کشور هر دلار آمریکا به رقم عجیب ۵٫۱ میلیون لیر قدیم رسید.

وی تصریح کرد: این امر نشان گر تلاطم عجیب اقتصادی در کشور ترکیه بود اما حذف صفر در شرایطی رخ داد که تورم آن ها پایدار بود و اقتصاد این کشور به رشد خوبی رسیده بود.

این کارشناس بازار مالی عنوان کرد: برخی کشورها همچون زیمباوه تصور می کردند با حذف صفر از پول ملیشان همه مشکلات برطرف می شود، در سال ۲۰۰۳ تورم در این کشور حدود هزار درصد بود و دولت در تصمیمی برای مهار تورم ۳ صفر را حذف کرد، این اقدام نه تنها باعث مهار تورم نشد بلکه اقتصاد آن ها را از هم پاشید.

تورم چند میلیونی در زیمباوه به دنبال حذف صفر از پول ملی

رئیس پور افزود: در حال حاضر این کشور آفریقایی تورم چند میلیون درصدی دارد و دولت برای تامین اسکناس مورد نیاز مردم، اسکناس هاس ۱۰۰ میلیارد دلاری زیمباوه چاپ کرده است و دیگر قادر به مهار اقتصاد نیستند.

دکترای بخش عمومی گرایش مالی و بودجه اظهار کرد: در کشور ما مسئله حذف صفر از پول ملی به اواسط دهه ۷۰ باز می گردد، در آن زمان کارشناسان برای انجام این اقدام متقاعد نشدند و عملا از گزینه های اصلاحات اقتصادی حذف شد.

وی توضیح داد: در چند روز گذشته این مسئله در حد یک لایحه مورد تائید اولیه قرار گرفته و این سوال مطرح می شود که چه تدبیری برای حذف ۴ صفر از پول ملی اندیشیده شده است؟

کنترل افکار عمومی تاثیر چندانی در بهبود شرایط اقتصادی ندارد

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان بیان کرد: حذف صفر از پول ملی تبعات مثبتی همچون سهولت در معاملات می شود، طبیعتا افرادی که علاقه زیادی به حذف این صفرها دارند به دنبال این هستند که مردم از نظر ذهنی مبادلات خود را به راحتی انجام دهند.

رئیس پور تاکید کرد: همانگونه که در حال حاضر این صفرها از زبان گفتاری اقتصاد حذف شده، به عنوان مثال افراد قیمت یک خانه ۸۰۰ میلیون تومانی را در زبان محاوره ۸۰۰ تومان بیان می کنند، منظور از تومان همان میلیون است، این مزیت تاثیر چندانی در اقتصاد ندارد که بخواهیم برای اجرای آن ریسک کنیم.

این کارشناس بازار مالی ادامه داد: برخی انتظار دارند که حذف صفر از پول ملی باعث افزایش پرستیژ پول ملی در مجامع بین المللی شود، در حال حاضر هر یک دلار معادل ۱۶۰ هزار ریال است و حذف این صفرها می تواند به حفظ شان پول ملی کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: تنها مزیت های حذف صفر از پول ملی سهولت در معاملات و افزایش اعتبار اسمی پول کشور در تبدیل ارز هستند و هیچ مزیت دیگری در این شرایط برای اقتصاد ایران به دنبال ندارد.

حذف صفر از پول ملی ایجاد تورم مضاعف را به دنبال دارد

رئیس پور تصریح کرد: در شرایط کنونی که تورم به صورت افسار گسیخته ای افزایش یافته، رشد اقتصادی مثبت تثبیت شده ای وجود ندارد و نرخ بیکاری بالا است، چگونه می توانیم ریسک پذیرش حذف صفر از پول ملی را بپذیریم.

دکترای بخش عمومی گرایش مالی و بودجه گفت: حذف صفر باعث ایجاد تورم مضاعف در کشور می شود، بدون تردید اگر تاکنون هضم خبر پراید ۹۰ میلیونی برای مردم سخت بود، با واحد پول جدید ۹۰ هزار تومان به راحتی به ۱۱۰ هزار تومان تغییر می کند و بار روانی آن کمتر خواهد بود.

این کارشناس بازار مالی تشریح کرد: در شرایطی که مردم در هاله ای از ابهام برای تصمیم گیری قرار دارند، بی مهابا خرید می کنند و هنوز اثرات اقتصادی کرونا را به طور کامل درک نکرده اند حتی بیان کردن حذف صفر از پول ملی در این زمان هم اقدام شایسته ای نبود.

تبدیل واحد پول توانایی مهار حجم عجیب نقدینگی کشور را ندارد

وی مطرح کرد: متاسفانه قبل از اینکه مساله طرح موضوع شود راجع به آن تصمیم گیری شده و اثرات و عواقب اقتصادی آن مورد بررسی دقیق قرار نگرفته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان ادامه داد: حذف صفر نقدینگی را کنترل نمی کند، نمی توان توقع داشت گستردگی حجم عجیب حجم نقدینگی در کشور توسط حذف صفر مهار شود و تنها اثر حسابداری دارد، البته  اثر روانی حاکم بر اقتصاد که بر روی چرخش پول ایجاد می شود، می توانند سبب افزایش اثر تکاثری در اقتصاد شود.

رئیس پور عنوان کرد: در وضعیت کنونی حذف صفر از پول ملی یک اقدام باطل است و نمی توان انتظار داشت اجرای این طرح اثر مثبتی بر اقتصاد داشته باشد، بهتر است مجددا این مسئله در سطح کارشناسی خود بررسی شده و سپس تصمیم گیری کنیم.

دکترای بخش عمومی گرایش مالی و بودجه ابراز کرد: زمانی می توان بحث حذف صفر را مطرح کرد که در متغیرهای واقعی اقتصاد به ثبات رسیده باشیم، از این رو باید نقدینگی را کنترل کرده، بیکاری و تورم نیز بهبود یابند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که در شرایط کنونی حذف صفر از پول ملی می تواند فرصت دستیابی به شرایط بهتری اقتصادی را از ما بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حذف صفر از پول ملی رئیس پور داده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۵۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت رجیستر شدن آیفون 14 پرو مکس

خرید آیفون 14 پرو مکس، جدیدترین گوشی هوشمند اپل، برای بسیاری از افراد در ایران یک رویا است. با این حال، قبل از خرید این گوشی، دانستن وضعیت رجیستری آن در ایران بسیار مهم است. در این مقاله، به بررسی کامل این موضوع می‌پردازیم و به سوالاتی نظیر آیا آیفون 14 پرو مکس در ایران رجیستری میشود یا نه؟ پاسخ خواهیم داد.

علاوه بر این، اطلاعات مفیدی در مورد آخرین اخبار و جزییات مربوط به رجیستری آیفون 14 پرو مکس ارائه خواهیم کرد. با مطالعه این مقاله، می‌توانید با اطمینان خاطر نسبت به خرید آیفون ۱۴ پرو مکس اقدام کنید.

آیفون 14 پرو مکس در ایران چه زمانی رجیستر می شود؟

تا تاریخ 13 اردیبهشت 1403، هنوز امکان رجیستری آیفون 14 پرو مکس در ایران به صورت قانونی وجود ندارد.

علت این موضوع، عدم صدور مجوز رسمی برای واردات این گوشی توسط وزارت صمت است. در نتیجه، گوشی‌های آیفون 14 پرو مکس که وارد کشور شده‌اند، قابل رجیستری در سامانه همتا نیستند.

متاسفانه، تاریخ دقیقی برای زمان صدور مجوز رجیستری آیفون 14 پرو مکس و سایر مدل‌های آیفون 14 اعلام نشده است.

برخی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با توجه به نیاز بازار و تمایل زیاد مردم به خرید این گوشی‌ها، احتمال دارد در آینده‌ای نزدیک، مجوز رجیستری آنها صادر شود.

با این حال، هیچ منبع موثقی این موضوع را تأیید نکرده است و هنوز نمی‌توان با قاطعیت گفت که آیفون 14 پرو مکس چه زمانی در ایران رجیستر خواهد شد.

در حال حاضر، خریداران آیفون 14 پرو مکس با مشکلات متعددی روبرو هستند، از جمله:

عدم آنتن‌دهی گوشی: به دلیل رجیستر نشدن، گوشی‌های آیفون 14 پرو مکس در ایران آنتن‌دهی ندارند و عملاً قابل استفاده نیستند.

کاهش قیمت: به دلیل عدم رجیستری، قیمت این گوشی‌ها در بازار ایران به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

خطر خاموشی ناگهانی: برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که گوشی‌های آیفون 14 پرو مکس در ایران به طور ناگهانی خاموش می‌شوند و برای روشن کردن مجدد آنها باید به مراکز تعمیرات مجاز مراجعه کرد.

آخرین اخبار و جزییات مربوط به رجیستری آیفون 14 پرو مکس

هنوز هیچ خبر یا جزئیات رسمی در مورد ثبت نام آیفون 14 پرو مکس از طرف اپراتورهای تلفن همراه یا مقامات دولتی در ایران منتشر نشده است.

با این حال، می توان انتظار داشت که روند ثبت نام مشابه مدل های قبلی آیفون باشد. در اینجا چند نکته وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید:

ثبت نام از طریق اپراتورها: اپراتورهای تلفن همراه مانند همراه اول، ایرانسل و رایتل ممکن است پیش ثبت نام برای آیفون 14 پرو مکس را ارائه دهند. این به شما امکان می دهد تا زمانی که گوشی در دسترس باشد، در لیست انتظار قرار بگیرید. ثبت نام از طریق وب سایت اپل: اپل همچنین ممکن است ثبت نام را از طریق وب سایت خود ارائه دهد. این روش برای کسانی که می خواهند گوشی را بدون قرارداد اپراتور خریداری کنند، مناسب است. شرایط و الزامات: برای ثبت نام، ممکن است لازم باشد شرایط و الزامات خاصی را برآورده کنید، مانند داشتن سیم کارت فعال و ارائه مدارک هویتی. عواقب عدم رجیستری آیفون 14 پرو مکس 1. عدم آنتن‌دهی

مهم‌ترین مشکل، عدم آنتن‌دهی و عدم امکان استفاده از سیم‌کارت‌های ایرانی در این گوشی است. به عبارتی، آیفون 14 پرو مکس رجیستری نشده در ایران عملاً به یک بی‌سیم تبدیل می‌شود و امکان برقراری تماس، ارسال پیامک و استفاده از اینترنت همراه را با آن نخواهید داشت.

2. کاهش ارزش

ارزش گوشی‌های رجیستری نشده به طور قابل توجهی پایین‌تر از مدل‌های رجیستری شده است. این موضوع به دلیل محدودیت‌های کاربری و عدم امکان استفاده کامل از امکانات گوشی در ایران است.

3. مشکلات حقوقی

در حال حاضر، وضعیت قانونی استفاده از آیفون‌های 14 پرو مکس رجیستری نشده در ایران کاملاً روشن نیست و ممکن است در آینده با محدودیت‌ها و چالش‌های حقوقی مواجه شوید.

4. عدم ارائه خدمات پس از فروش

نمایندگی‌های رسمی اپل در ایران، خدمات پس از فروش را فقط برای گوشی‌های رجیستری شده ارائه می‌کنند. بنابراین، در صورت بروز هرگونه مشکل فنی، امکان استفاده از خدمات گارانتی و تعمیر مجاز را نخواهید داشت.

5. محدودیت در آپدیت‌ها

گزارش‌هایی مبنی بر عدم دریافت آپدیت‌های نرم‌افزاری برای آیفون‌های 14 پرو مکس رجیستری نشده در ایران وجود دارد. این موضوع می‌تواند مشکلات امنیتی و عملکردی را برای گوشی به همراه داشته باشد.

جمع بندی

تکلیف نهایی رجیستری آیفون 14 پرو مکس در ایران همچنان معلق است. با وجود گذشت مدتها از عرضه این گوشی، هنوز مجوز رسمی برای واردات آن صادر نشده و در نتیجه، امکان رجیستری قانونی آن در سامانه همتا وجود ندارد.

علیرغم این ممنوعیت، برخی از گوشی‌ها به صورت مسافری وارد کشور شده‌اند. اما این گوشی‌ها نیز با مشکلاتی از جمله قطع آنتن پس از مدتی استفاده مواجه هستند.

متخصصان و مقامات ذیربط هنوز به یک جمع‌بندی نهایی در مورد سرنوشت رجیستری آیفون 14 پرو مکس نرسیده‌اند. در این میان، خریداران این گوشی در بلاتکلیفی به سر می‌برند. بنابراین خرید آیفون ۱۴ به تصمیمات شخصی شما بستگی دارد.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • تالاب‌های قم ظرفیت بسیار ارزشمندی در مرکز کشور است
  • با کمک شورای نگهبان می توان برای بهبود اقتصاد گام اساسی برداشت
  • نقش دلار در تورم چقدر است؟
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است
  • فرماندهی واحد، نیاز تحقق توسعه دریامحور است
  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • کشتیرانی: تحقق توسعه دریامحور فرمانده واحد می‌خواهد
  • وضعیت رجیستر شدن آیفون 14 پرو مکس